Lleida celebra el Dia de les Nacions Unides

Descarregar Pdf

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, conjuntament amb Eimys Ortiz, membre de l’Associació per les Nacions Unides a Lleida, han commemorat aquest matí el Dia de les Nacions Unides hissant la bandera de l’organització al pati de la Paeria. La façana de la Paeria s’il·luminarà de blau aquest dissabte, quan es compleixen 75 anys de l’entrada en vigor de la Carta de Nacions Unides.

Aquests dos actes simbòlics formen part de la campanya de conscienciació ciutadana impulsada per l’ONU per recordar la importància del respecte dels drets humans i la promoció de la pau arreu, un objectiu en què l’acció dels ajuntaments també és fonamental.

El dia de les Nacions Unides està adreçat a donar a conèixer les accions que realitzen les Nacions Unides als diferents països del món i sumar nous suports a la seva obra. La commemoració del Dia de les Nacions Unides obre un espai per a deliberacions i exposicions sobre els objectius de l’organització, així com per al debat sobre grans problemes com la pau mundial.

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha explicat que l’acció que es fa a Lleida es fa a ajuntaments d’arreu perquè “des de l’àmbit local es vol promocionar el vincle amb la cultura de la Pau”. Des de l’Ajuntament hi ha diferents regidories que treballen de manera transversal amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i també l’acció de govern està orientada al seguiment d’aquests objectius. (Tall de veu Sandra Castro)

Des de l’Associació de Lleida de les Nacions Unides a Lleida es treballen els objectius de les ODS i, en aquests moments, s’està elaborant una activitat per al Dia de la Dona, ha explicat Eimys Ortiz, que ha assistit a l’acte en representació de l’associació a Lleida.

El dia 24 d’octubre, de les 20h i fins a la mitjanit, s’il·luminaran de color blau els ponts de la ciutat i la façana de la Paeria.

Més informació: aquí