Coneix la Unió Europea
Material en català
La UE i jo
Hi descobrireu el procés de construcció de la Unió Europea, els valors que compartim, qui s’hi encarrega de què i les repercussions que tenen tots aquests factors en el nostre dia a dia. A més, coneixereu els nombrosos reptes a què ha de fer front actualment la UE, uns reptes que probablement també afectaran el vostre futur.
Llibre blanc sobre el futur d’Europa
El Llibre blanc que va presentar la Comissió Europea l’1 de març exposa possibles vies per al futur d’Europa davant del gran nombre de reptes que afronta, des de la globalització o l’impacte de les noves tecnologies a la societat i l’ocupació als problemes de seguretat i l’auge dels populismes. El Llibre blanc exposa cinc escenaris possibles cap a on la Unió podria evolucionar.
Deu prioritats per a Europa
La Unió Europea ha de fer front a problemes mai vistos, que van des de l’alta desocupació, l’alentiment del creixement econòmic, les incerteses econòmiques i l’enorme dèficit d’inversions a la pressió migratòria o els reptes en matèria ambiental i de seguretat. Per donar-hi resposta, Jean Claude Juncker ha establert deu prioritats clau, que s’expliquen en aquesta publicació, i que són el principal objectiu de les institucions de la UE.
Europa en dotze lliçons
Per a què serveix la Unió Europea? Per què i com va començar tot plegat? Com funciona la UE? Què ha aconseguit la UE per als seus ciutadans i quins reptes té al davant actualment?
Aquestes són algunes de les qüestions que planteja Pascal Fontaine, expert en la UE, en aquesta edició de la seva popular publicació Europa en dotze lliçons. Pascal Fontaine va ser assistent de Jean Monnet i professor de l’Institut d’Études Politiques de París.
El funcionament de la Unió Europea
Com es prenen les decisions a la UE, quines són les institucions responsables de prendre-les? Aquesta publicació fa un repàs a la manera com s’elabora la legislació europea i ofereix informació sobre les institucions, agències i òrgans de la UE.
Viatjant per Europa
En aquest tríptic hi trobareu consells pràctics per poder viatjar per la UE: quina documentació us cal, en quins països podeu fer servir l’euro, seguretat viària, drets dels passatgers o assistència sanitària entre d’altres. També hi ha un mapa d’Europa. Aquesta guia és imprescindible si voleu viatjar per la UE.
Declaració Schuman en català
El 9 de maig de 1950, gairebé cinc anys després del final de la Segona Guerra Mundial, el ministre francès d’Afers Exteriors, Robert Schuman, anunciava la proposta del govern francès de crear la Comunitat Europea del Carbó i de ľ Acer, el primer pas per garantir que França i Alemanya no s’enfrontessin mai més en una guerra. La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha traduït la Declaració Shuman al català.