Seminari: Els efectes de la Covid-19 sobre les dones

El paper de les Nacions Unides i la Unió Europea

Event information
Start date:
 | 
Finish date:
 | 
Seminari: Els efectes de la Covid-19 sobre les dones

La pandèmica de la COVID-19 ha ressaltat la dependència que la societat té de les dones en diferents sectors, al mateix temps que ha posat de manifest les desigualtats estructurals a tots els àmbits. En temps de crisi, quan els recursos són més escassos i la capacitat institucional es veu limitada, les dones s’enfronten a repercussions desproporcionades amb conseqüències de gran abast, que no fan més que empitjorar en contextos de fragilitat, conflicte i emergència.

Donar resposta a la pandèmia requereix, en aquest sentit, construir un món resilient per a l’interès de totes les persones, amb les dones com a subjecte de recuperació. Tot i que les desigualtats de gènere encara existeixen, tant les Nacions Unides com la Unió Europea han realitzat avenços considerables en aquest àmbit.

A través d’aquest seminari volem donar visibilitat al paper d’ambdues organitzacions en la lluita contra la vulneració dels drets de les dones i per la igualtat de gènere.

Les professores Dra. Déborah Presta i Dra. Eimys Ortiz s'encarregaran d'analitzar la situació actual en un seminari online el 9 de març a les 12.00h. Enllaç Amb el suport de la Universitat de Lleida i Paeria Lleida

Calendar