Èxit a les XVII Jornades NNUU-UE

Els passats 23 i 28 d’octubre de 2019 va tenir lloc les XVII Jornades NNUU-UE, aquest cop centrat en els ODS i la lluita contra el canvi climàtic. Els i les assistents van tenir l’oportunitat de conèixer la situació actual i les futures actuacions que duran a terme tant les Nacions Unides com la Unió Europea gràcies a les ponències del Dr. Sergio Salinas, el Dr. José Roberto Pérez Salom i la Dra. Rosa María Giles. La ponència del dia 23 es va realitzar al Saló de Plens de La Paeria i van assistir-hi Regidors del consistori.

 

 

 

img_7254 img_7379img_7380-min img_7245-min img_7242-min

XVII Jornades NNUU-UE

XVII Jornades NNUU-UE

Aprofitant l’experiència adquirida amb les precedents edicions així com el fet que la Generalitat de Catalunya va reconèixer el Grup de Recerca sobre: Les Nacions Unides i la Unió Europea davant els reptes i les amenaces actuals: reforma del sistema de governança global, seguretat, cooperació i drets humans com a grup consolidat, i que l´any 2012 la Comissió Europea va atorgar un Centre d´Excel·lència Jean Monnet a un equip dirigit pel Dr. Antoni Blanc, els objectius d´aquestes Jornades seran analitzar les accions de les Nacions Unides i de la Unió Europea, en particular, en el ámbit de la llüita contra el canvi climàtic.

El professor Antoni Blanc parla sobre el Brexit davant l’Aula Universitària de la Gent Gran de l’Anoia

El professor Antoni Blanc va ser aquest dilluns al Teatre Municipal l’Ateneu per fer una sessió a l’AUGA sobre la Unió Europea i el Brexit. Va ser una hora llarga entenedora, amena i enriquidora sobre tot el que és la Unió Europea. Amb un recordatori sobre la lenta configuració de la Comunitat Europea, Antoni Blanc hi va situar els inicis del moviment del Brexit i el què pot passar segons com acabi aquesta ruptura, i els itineraris que s’endivinen per a Anglaterra i els altres països de la Comunitat en el proper futur. L’Ateneu estava molt ple, tot demostrant  l’interès que hi ha pel tema.

blanc-altemir_igualada-2019

Mes informació: Anoia Diari

Catalonia Model United Nations (C’MUN) 2019

Un cop més, dos alumnes del grau en Dret de la UdL han participat del Model de Nacions Unides (MUN) celebrat a Barcelona, una simulació d’òrgans específics de l’ONU com l’Assemblea General, el Consell de Seguretat o la Comissió de Drets Humans.

En aquesta edició que s’ha realitzat del 25 al 28 d’abril del 2019, s’han inscrit dos estudiants de la FDET que han ajudat a fomentar la imatge internacional de la universitat, a la vegada que es promociona la seva participació en diferents fòrums de la societat civil. Els estudiants inscrits aquest any han estat l’Andreea Borza i la Núria Sorolla, que han representat a Bèlgica davant del Consell Europeu. El tema que van tractar va ser la creació d’un exèrcit europeu i la redefinició de la direcció del mercat digital.

 

bba54df5-864a-484e-855f-39a1f4ce8004-222001485-8bb0-4426-b9ba-666a6037a00e-2

 

30è aniversari Jean Monnet

Des del Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació ens fan arribar aquesta informació que han enviat des del Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE):

Durant aquest 2019 se celebra el 30è aniversari de les activitats Jean Monnet a través d’una sèrie d’esdeveniments i iniciatives a tot el món: debats públics, conferències i tallers, que comptaran amb la participació d’estudiants, responsables polítics i la societat civil.

Per a participar en la celebració, la Comissió Europea ha creat un grup de Facebook i una etiqueta per a la seva difusió en xarxes socials (#JeanMonnet30) per a donar a conèixer els esdeveniments i les iniciatives d’aquest aniversari a tot el món. Així mateix, la Comissió Europea ha habilitat un espai on es poden registrar tots aquells esdeveniments i convida a participar a totes les parts interessades en l’organització d’activitats en el marc de “Jean Monnet: 30 anys d’excel·lència en els estudis de la UE”.

Tota la informació sobre aquesta celebració està disponible en aquest enllaç i s’ha habilitat el següent correu electrònic de contacte: EAC-JEAN-MONNET30@ec.europa.eu