Tercer seminari de la Càtedra Jean Monnet

El 2 de novembre es va celebrar el tercer seminari en el marc de la Càtedra Jean Monnet. Professors d’universitats nacionals i internacionals van discutir sobre les relacions amb el continent americà: EE.UU. Canadà, Mèxic, Xile, Mercosur, Colòmbia, Perú i Ecuador. El professor Blanc Altemir va presentar i moderar l’acte.

Participants:

  • Dra. Ana María Manero Salvador. Catedràtica de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals (Universitat Carlos III de Madrid): UE – Estats Units
  • Dra. Pilar Cos Sánchez. Professora Titular d’Organització d’Empresa (Universitat de Lleida): UE – Canadà
  • Dr. Antonio Colom Gorgues. Professor Titular d’Economia, Sociologia i Política Agrària (Universitat de Lleida): UE – Mèxic
  • Dra. Déborah Presta Novello. Professora de Dret de la UE (Universitat Pontifica de Comillas – ICADE): UE – Colòmbia, Perú i Ecuador
  • Dr. Gerardo Coppelli Ortiz. Professor  de Dret Internacional Econòmic (Universitat Central de Xile): UE – Xile

Amb el suport de la Comissió Europea

img_4767b4194099-e9f1-418d-ae5e-99b38f8a734aimg_4757img_4739img_4746

Dia de Nacions Unides: seminari sobre Afganistan

El 26 d’octubre s’ha celebrat de manera semipresencial el seminari: “Les Nacions Unides davant la crisi humanitària derivada del conflicte de l’Afganistan” presentat pel Dr. Blanc.
Les ponents Dra. Cervell i Dra. Lirola han acostat a l’estudiantat de la Facultat de Dret, Economia i Turisme a la complexa qüestió de la crisi de l’Afganistan.

Amb el suport financer de la Paeria – Lleida

img_4619img_4624img_4631

 

La Paeria s’afegeix a la commemoració del Dia de les Nacions Unides

L’Ajuntament de Lleida s’afegeix als actes de commemoració del Dia de les Nacions Unides amb una sèrie d’accions, que s’han iniciat avui amb la hissada de bandera de l’organisme internacional al Pati de la Paeria, i col·laborant alhora amb altres entitats com la celebració de la taula rodona, que tindrà lloc el pròxim dimarts a la Universitat de Lleida.

Aquest matí, la tinent d’alcalde i regidora d’Educció, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, acompanyada del regidor Joan Ramon Castro i la representant de l’Associació per les Nacions Unides a Lleida, Eimys Ortiz, ha presidit l’acte de col·locació de la bandera de les NNUU, la qual romandrà al pati del palau consistorial fins al dilluns, 25 d’octubre.

De cara al diumenge, a partir de les 8 del vespre i fins a mitjanit, s’il·luminaran de color blau els ponts i la façana de la Paeria, fent coincidir aquesta acció amb el 24 d’octubre, data que va entrar en vigor la Carta de les Nacions Unides, efemèride que any rere anys es dedica per a donar a conèixer les accions que realitzen les NNUU als diferents països del món, obrint un espai per a deliberacions i exposicions sobre els objectius de l’organització, així com per al debat sobre els grans problemes com ara la pau mundial.

En aquesta línia, el dimarts, 26 d’octubre, a les 12 del migdia i en format online, se celebrarà la taula rodona “Les Nacions Unides davant la crisi humanitària derivada del conflicte de l’Afganistan”, que anirà a càrrec de María José Cervell Hortal i Isabel Lirola Delgado, catedràtiques de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals.

Els actes de commemoració de la diada formen part de la campanya de conscienciació ciutadana en la qual es convida als diferents Ajuntaments a celebrar l’aniversari de les NNUU fent onejar la bandera i posant un plafó amb la informació relativa a l’organització internacional.

En aquest moment es commemoren dos fets fonamentals, d’una banda la tasca a favor de la pau, que duu a terme les Nacions Unides des de fa més de 70 anys, i que és missió en la qual tots hem de col·laborar i, en segon lloc, la importància dels municipis, ciutats i pobles, en la concreció de la realització dels drets humans i la pau en tots els nivells.

Data de publicació: 22/10/2021

Font: https://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=True&IdNoticia=35827&PaginaAnterior=/cat/index.asp

paeria

Seminari Càtedra Jean Monnet: UE i el seu veïnatge

El 16 i 17 de març es va celebrar el segon seminari en el marc de la Càtedra Jean Monnet. Professors d’universitats nacionals i europees van discutir sobre les relacions amb el veïnatge immediat de la UE: microestats, EFTA, Suïssa, Associació Oriental i el Mediterrani. El frau fiscal, la migració o la cooperació en temes de seguretat van interessar als de cent estudiants que van assistir de manera virtual.

Participants:

  • Dr. Marco Gestri. Universitat de Modena e Reggio Emilia (Italia): UE – EFTA
  • Dr. Romualdo Bermejo García. Universitat de Friburgo (Suïssa): UE – Suiza
  • Dr. Valentín Bou Franch. Universitat de València: UE – Microestats
  • Dra. Victoria Rodríguez Prieto. Universitat Nebrija: UE – Associació Oriental
  • Dr. Roberto Pérez Salom. Universitat de València. UE – Associació Euromediterrània

Amb el suport de la Comissió Europea

antonio-blancDr. Antonio Blanc Altemir
img_1089

 
Dr. Valentín Bouimg_1191

 

 

 

 

Dr. Roberto Perez Salom

img_1198

 

 

 

 

Dr. Romualdo Bermejo

img_1085

 

 

 

 

 

Dr. Marco Getri

 

 

img_1190Dra. Victoria Rodríguez

Dia de la Dona: Nacions Unides i la Unió Europea

El passat 9 de març les professores Déborah Presta i Eimys Ortiz van celebrar el Dia de la Dona amb una perspectiva des de el treball de les Nacions Unides i la Unió Europea.
Estudiants de la Facultat de Dret, Economia i Turisme van participar en el seminari en línia contribuint a enriquir el debat sobre la qüestió. Així mateix ciutadans de la ciutat de Lleida van compartir la seva opinió.

amb el suport de la Paeria – Lleida i la UdL

img_1075

img_1076

Primer Seminari de la Càtedra Jean Monnet

Primer Seminari de la Càtedra Jean Monnet

S’ha inaugurat amb èxit les activitats de la Càtedra Jean Monnet: “EU promoter of free trade and multilateralism” amb el seminari online “Unión Europea en la era de la pandemia bajo la dirección del Dr. Antonio Blanc Altemir.

Participants

Dr. José Luis de Castro Ruano, Catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals. Universitat del País Basc: “La UE, promotora del multilateralisme: la cooperació amb les Nacions Unides i les amenaces al multilateralism”

Dr. Joaquín Alcaide Fernández, Catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals. Universitat de Sevilla: “La UE, promotora del multilateralisme: la resolució dels conflictes internacionals”

Dra. Belén Becerril Atienza, Professora de Dret de la UE, Subdirectora Real Institut Universitari d’Estudis Europeus. Universitat CEU San Pablo: “El Brèxit: principals fites i moment actual de les negociacions”

Dr. Pablo Podadera Rivera, Professor Titular d’Economia Aplicada, Catedràtic Jean Monnet “ad personam”. Universitat de Màlaga: “El Brèxit: conseqüències previsibles per a ambdues Parts en l’àmbit econòmic i comercial”

Amb el suport de la Comisió Europea

img_8442

img_8459