Nueva Cátedra Jean Monnet otorgada al Prof. Antonio Blanc Altemir

La Comisión Europea ha otorgado una nueva Cátedra Jean Monnet al Prof. Antonio Blanc Altemir. El objetivo principal de la Cátedra Jean Monnet : “EU promoter of free trade and multilateralism” es asegurar la profundización de estudios sobre la UE en la Facultad de Derecho, Economía y Turismo de la Universidad de Lleida.

Respecto al objetivo, el equipo, tomando en consideración las líneas de investigación de los profesores miembros, se ha decidido centrarse en los acuerdos de libre comercio de la UE con países terceros. El proyecto impactará no solamente en el ámbito académico sino también en el sector socioeconómico de la provincia de Lleida.

El programa de trabajo que propone el proyecto consistirá en seis seminarios (dos cada año académico), se abrirá no solamente a los estudiantes de la Facultad sino también de la Universidad además de la población mediante las entidades colaboradoras: Ayuntamiento de Lleida, Europe Direct y asociaciones profesionales.

Enlace

XVIII Jornadas NNUU-UE

El 26 de noviembre se celebraron las Jornadas XVIII de NNUU-UE. Esta edición fue virtual y se logró un gran éxito con más de 100 participantes.
Los profesores Jaume Ferrer, Jesús Carrera y Carlos Fernández Liesa debatieron sobre el 75 aniversario de la creación de Naciones Unidas.
c94adb36-b43e-48ce-af9c-bf9dfec9f2c9

Lleida celebra el Día de Naciones Unidas

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, conjuntament amb Eimys Ortiz, membre de l’Associació per les Nacions Unides a Lleida, han commemorat aquest matí el Dia de les Nacions Unides hissant la bandera de l’organització al pati de la Paeria. La façana de la Paeria s’il·luminarà de blau aquest dissabte, quan es compleixen 75 anys de l’entrada en vigor de la Carta de Nacions Unides.

Aquests dos actes simbòlics formen part de la campanya de conscienciació ciutadana impulsada per l’ONU per recordar la importància del respecte dels drets humans i la promoció de la pau arreu, un objectiu en què l’acció dels ajuntaments també és fonamental.

El dia de les Nacions Unides està adreçat a donar a conèixer les accions que realitzen les Nacions Unides als diferents països del món i sumar nous suports a la seva obra. La commemoració del Dia de les Nacions Unides obre un espai per a deliberacions i exposicions sobre els objectius de l’organització, així com per al debat sobre grans problemes com la pau mundial.

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha explicat que l’acció que es fa a Lleida es fa a ajuntaments d’arreu perquè “des de l’àmbit local es vol promocionar el vincle amb la cultura de la Pau”. Des de l’Ajuntament hi ha diferents regidories que treballen de manera transversal amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i també l’acció de govern està orientada al seguiment d’aquests objectius. Tall de veu Sandra Castro

Des de l’Associació de Lleida de les Nacions Unides a Lleida es treballen els objectius de les ODS i, en aquests moments, s’està elaborant una activitat per al Dia de la Dona, ha explicat Eimys Ortiz, que ha assistit a l’acte en representació de l’associació a Lleida.

El dia 24 d’octubre, de les 20h i fins a la mitjanit, s’il·luminaran de color blau els ponts de la ciutat i la façana de la Paeria.

https://www.paeria.es/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=True&IdNoticia=34129

foto-dia-nnuu