CEUSS. Dr. Antoni Blanc Altemir impartirà la conferència: “La Unió Europea davant els reptes i les amenaces actuals” al Centre Associat UNED a la Seu d’Urgell

El dimarts, dia 28 de març del 2017, a les 19:00 h, el nostre Centre Associat acollirà una primera conferència sobre la Unió Europea.

El Dr. Antoni Blanc Altemir, Catedràtic de Dret Internacional Públic i Director de la Càtedra i del Centre d’Excel·lència Europeu Jean Monnet,  UdL-Comissió Europea, impartirà la conferència:La Unió Europea davant els reptes i les amenaces actuals.

La finalitat de la conferència és exposar els principals reptes i les amenaces que afronta la Unió Europea en el moment actual després de l’arribada al poder de Donald Trump als Estats Units, l’impacte de la sortida de Gran Bretanya (Brexit) de la Unió Europea, la gestió de la crisi dels refugiats, les relacions amb Rússia després de l’annexió de Crimea i el conflicte d’Ucraïna, així com l’estabilització de l’euro.

El conferenciant també ens vol traslladar la seva reflexió final sobre el futur de la Unió Europea i comentar quins són els instruments per a fer front a aquests reptes i amenaces en un any 2017 on s’han previst uns comicis electorals a una gran part dels països d’Europa (França, Holanda i Alemanya) i on l’eventual arribada al poder de determinats partits podrien fer trontollar l’estabilitat de la Unió Europea.

www.unedseudurgell.es

CEUSS: Guissona debat sobre la UE en el marc de l’Aula d’Extensió Universitària

CEUSS: Guissona debat sobre la UE en el marc de l’Aula d’Extensió Universitària

Des de la Universitat de Lleida i en el marc del projecte de les aules d’extensió universitàries, que es projecta a Guissona, es va realitzar una conferència extra fora de programa que va oferir la mateixa UdL (Universitat de Lleida) i poder donar a conèixer així la tasca que fa la UdL per difondre el funcionament de la Unió Europea als ciutadans.

La conferència sota el nom “La Unió Europea, reptes i amenaces actuals” a càrrec de la Dra. i professora  de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals, Eimys Ortiz, va explicar de forma senzilla i concisa els orígens, la història dels tractats i la legislació comunitària, el funcionament dels seus òrgans i les competències de la UE.

La xerrada va tenir lloc el dijous 23 de febrer a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona.

A la xerrada va assistir la consellera comarcal de serveis socials al Consell Comarcal, Núria Magrans, que va agrair la tasca a la UdL per acostar les aules d’extensió universitàries a la comarca i que, actualment, funcionen molt bé als dos municipis que es projecten, Guissona i Sant Guim de Freixenet. Les aules es projecten com un projecte de l’àrea de serveis socials del Consell Comarcal per fomentar les activitats a la gent gran de la comarca.

Es realitzarà una segona conferència extraordinària en aquest marc de la Unió Europea el 23 de març també a Guissona i a càrrec del Dr. Cesar Cierco, titulat en dret administratiu de la UdL, que parlarà de la política de salut pública de la Unió Europea.

Font: www.guissona.cat

Módulo Europeo. Política Europea de aguas y medio ambiente. Su aplicación en España

Módulo Europeo. Política Europea de aguas y medio ambiente. Su aplicación en España

El próximo 16 de febrero de 2017 dará comienzo el Módulo Europeo Acción “Jean Monnet” POLITICA EUROPEA DE AGUAS Y MEDIO AMBIENTE: SU APLICACIÓN EN ESPAÑA.

Este curso, coordinado por el Dr. Sergio Salinas, investigador del IUCA, y profesor de la Facultad de Derecho de la Universidad de Zaragoza, será impartido por expertos procedentes de las Universidades de Zaragoza, Carlos III de Madrid, La Rioja, Lleida, Alicante y Valladolid.

El Módulo Europeo Política Europea de Aguas y Medio Ambiente: su aplicación en España, se inscribe en el Programa de Aprendizaje Permanente (Lifelong learning Programme) de la Dirección General de Educación y Cultura de la Comisión Europea. Su objetivo es ofrecer un marco de formación específica en el ámbito de la Política de la Unión Europea en materia de aguas y de medio ambiente, dirigida tanto a estudiantes universitarios como a Licenciados o profesionales que desempeñen tareas relativas a estos sectores o tengan especial interés en los mismos.

El Módulo sigue una metodología pluridisciplinar desde la óptica jurídica. Las diversas cuestiones (administrativas, internacionales, financieras,…) serán abordadas por profesores de diversas disciplinas procedentes de distintas Universidades españolas.

Con el tratamiento de las cuestiones que se incluyen en el Programa aprobado por la Comisión Europea se pretende ofrecer a los participantes una visión general de esta política de la Unión en la que se preste atención tanto a los objetivos e instrumentos de la misma como a la condición de la Unión Europea como actor destacado de la política medioambiental en la escena internacional.

Las sesiones van dirigidas a propiciar el debate entre profesores y estudiantes que permita una mejor comprensión de los elementos clave de cada una de las cuestiones, así como de los instrumentos, especialmente los de carácter jurídico, existentes en el Derecho de la Unión Europea.

DESCARGAR PROGRAMA

INSCRIPCIONES

La inscripción en el curso se realizará a través del siguiente formulario on-line

Precio de la matrícula: 100 €

Pago:

Ibercaja
IBAN: ES 82 2085 0111 79 0330788546
SWIFT: CAZRES2Z

En el concepto indique claramente: curso P.E.A. + NOMBRE Y APELLIDOS. Una vez realizado el pago deberá enviar copia del resguardo  bancario a iuca@unizar.es

PERFIL DE LOS ASISTENTES

Estudiantes, Licenciados o Profesionales de Derecho, Ciencias Ambientales, Económicas, Geografía, Ingeniería, Ciencias Políticas, Periodismo, etc.

LUGAR

Facultad de Derecho. Campus San Francisco. Universidad de Zaragoza.

FECHAS Y HORARIO

Del 16 de febrero al 27 de abril de 2017. Jueves, de 16 h a 20 h (dos sesiones de dos horas de duración cada una)

OBTENCIÓN DE DIPLOMA

Asistencia mínima exigida para la obtención del diploma: 75% del curso (14 sesiones).

CONVALIDACIÓN 1 ECTS ESTUDIANTES UNIZAR

Más información:

Instituto de Investigación en Ciencias Ambientales de Aragón (IUCA). Universidad de Zaragoza.
Tel. 976762972      E-mail: iuca@unizar.es