XVII Jornades NNUU-UE

XVII Jornades NNUU-UE

Aprofitant l’experiència adquirida amb les precedents edicions així com el fet que la Generalitat de Catalunya va reconèixer el Grup de Recerca sobre: Les Nacions Unides i la Unió Europea davant els reptes i les amenaces actuals: reforma del sistema de governança global, seguretat, cooperació i drets humans com a grup consolidat, i que l´any 2012 la Comissió Europea va atorgar un Centre d´Excel·lència Jean Monnet a un equip dirigit pel Dr. Antoni Blanc, els objectius d´aquestes Jornades seran analitzar les accions de les Nacions Unides i de la Unió Europea, en particular, en el ámbit de la llüita contra el canvi climàtic.

30è aniversari Jean Monnet

Des del Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació ens fan arribar aquesta informació que han enviat des del Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE):

Durant aquest 2019 se celebra el 30è aniversari de les activitats Jean Monnet a través d’una sèrie d’esdeveniments i iniciatives a tot el món: debats públics, conferències i tallers, que comptaran amb la participació d’estudiants, responsables polítics i la societat civil.

Per a participar en la celebració, la Comissió Europea ha creat un grup de Facebook i una etiqueta per a la seva difusió en xarxes socials (#JeanMonnet30) per a donar a conèixer els esdeveniments i les iniciatives d’aquest aniversari a tot el món. Així mateix, la Comissió Europea ha habilitat un espai on es poden registrar tots aquells esdeveniments i convida a participar a totes les parts interessades en l’organització d’activitats en el marc de “Jean Monnet: 30 anys d’excel·lència en els estudis de la UE”.

Tota la informació sobre aquesta celebració està disponible en aquest enllaç i s’ha habilitat el següent correu electrònic de contacte: EAC-JEAN-MONNET30@ec.europa.eu

Cicle de conferències sobre les Nacions Unides i la Unió Europea: Qüestions d’actualitat

questions-dactualitat img_1994 img_1995 img_1997

El passat 25 d’abril de 2019 va tenir lloc el Cicle de conferències sobre les Nacions Unides i la Unió Europea, aquest cop centrat en diferents qüestions d’actualitat. Els assistents van tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà per una banda el Conflicte que s’està produint a Colòmbia, tant la situació actual com el paper que hi està jugant la Unió Europea i per l’altra l’experiència d’un cònsol honorari parlant sobre la funció que ha desenvolupat durant anys a la Costa de Marfil.

Seminari: Els acords d’associació de la UE amb altres països o blocs econòmics. Possible impacte a les terres de Lleida

seminari

thumb_img_7566_1024 thumb_img_7555_1024

El 29 d’octubre de 2018 la Sala de Juntes de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida acollia amb una gran assistència un seminari de Dret Internacional centrat en l’impacte econòmic que tenen en les terres de Lleida els acords d’associació de la Unió Europea amb altres països.

Sota el lema “Els acords d’associació de la UE amb altres països o blocs econòmics. Possible impacte a les terres de Lleida” es van dilucidar aquelles qüestions que resulten més rellevants pel que fa als acords de la Unió Europea i va servir per conèixer quina afectació pot tenir a casa nostra en un futur proper.